Everyday simple lightweight baby carrier,
expectant mothers spine protection.

You wear straight from the burden of everyday life? Hip Babaco® seating with one hand to do certain tasks,
and when the child without you proof! Protect your spine! There is also a great gift idea!

The Babaco® hip-seat use is quick and easy!
Can be used anywhere in a safe, healthy and comfortable
Walks, shopping, work at home
Recommended by pediatricians and nurses!

Orvosi szakvéleményem a BabaCo csípőülőkéről

gerinc2

Tapasztalatom szerint és pacienseim beszámolója alapján a BabaCo csípőülőke az egyetlen olyan babahordozó, amely alátámasztja a gyermek teljes testsúlyát. Ezáltal csökkenti a kisded hordozása miatt kialakult váll, hát, derék és gerinc terhelését.
 
Orvosi szempontból ajánlom minden olyan szülőnek a BabaCo-t, akik rövidebb - hosszabb ideig kézben tartják, cipelik gyermeküket. Ilyenkor ugyanis a csípő egyik irányba való kitolásával féloldalasan terhelődnek a váll, hát, derék ízületek, illetve a gerinc is “s” alakot ír le, ami rossz tartáshoz, deformálódásokhoz és végső esetben fájdalmakhoz vezethet.
 
Az izmok, ízületek és a gerinc tehermentesítésére, fél oldalas terhelésének megszüntetésére alkalmas a BabaCo csípőülőke.
 
Kifejezetten javaslom továbbá nagy súlyú babáknál, már a korai szakaszban 6 hónapos kortól, valamint a már kialakult tünetek enyhítésére.

A BabaCo csípőülőke a gyermek számára is kényelmes babahordozó, mivel szabadabban,  mégis testközelben van az édesanyjával. Az ülőke felülete, enyhén befelé lejt, így a gyermek az ülőkén mindvégig egyenesen tartja magát a többi babahordozókkal ellentétben.
 
Nagy segítség lehet még a nagyszülők számára is, akiknek az ízületei, izmai orvosi szakvelemeny-1nincsenek, nap mint nap hozzászoktatva a folyamatosan növekvő gyermek súlyához.
 
Budapest, 2015.01.26.
 
 
 
DR. Bakanek György Dr. Bakanek György
Szülész – Nőgyógyász és
Sport szakorvos
Életmód tanácsadó